Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    ЗМІ: у молитвах перед мітингами Трамп згадується частіше, ніж Ісус Христос

    Кандидат у президенти США Дональд Трамп згадується в молитвах перед мітингами з його прихильниками частіше, ніж Ісус Христос.

    Таке дослідження представив у своїй статті журнал The Atlantic.

    За його даними, ім’я Трампа присутнє в текстах 87 разів, тоді як ім’я Ісус Христос – 61 раз. В основу дослідження, проведеного спільно з баптистським священиком і політологом Раяном Берджем, лягли 58 молитов. Вони передували мітингам колишнього президента США з прихильниками в період з листопада 2022 року по червень 2024 року.

    Крім того, у молитвах Трампа часто порівнюють із такими біблійними персонажами, як Соломон, Давид і Естер, повідомляють у статті.  У ній також наголошується, що багато християн у США тепер переконані, що Трамп став «помазаником Божим» на місце глави Білого дому і його мета – «наставити США на шлях істинний».

    Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Передбачалося, що Демократичну партію на них представлятиме чинний глава держави Джо Байден. Однак після його провального виступу на червневих дебатах із Трампом у середовищі демократів почали дедалі гучніше лунати заклики до Байдена відмовитися від боротьби. 21 липня він ухвалив рішення вийти з президентських перегонів і підтримав висування віцепрезидентки США Камали Гарріс на найвищу державну посаду.

    Найсвіжіше

    Популярне