Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Гундяєв нагородив Путіна орденом Нєвського у день його іменин

    28 липня 2024 року, у день свята рівноапостольного князя Володимира диктатор  Путін відвідав Свято-Троїцьку лавру в Санкт-Петербурзі. Під час візиту патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) вручив Путіну орден благовірного князя Алєксандра Нєвского I ступеня.

    Церемонія відбулася у верхньому храмі князя Нєвського, де напередодні патріарх Кіріл відслужив літургію з особливими молитвами за здоров’я Путіна з нагоди його іменин.

    Під час вручення нагороди Гундяєв заявив, що Росія є “унікальним прикладом” поєднання науково-технічного прогресу та “справедливої соціальної системи” з повагою до релігії. Він подякував Путіну за “значні зусилля у відродженні духовного життя Росії” та побажав йому “Божої допомоги” у подальшому керівництві країною.

    Путін у відповідь назвав РПЦ “однією з найважливіших моральних основ російського народу” та “основою російської державності”.

    Після церемонії Путін і патріарх Кіріл поклали квіти до могили полководця Суворова у нижньому храмі-усипальниці.

    Варто зазначити, що ця подія відбувається на тлі триваючої російської агресії проти України та міжнародних санкцій щодо Росії. Українська православна спільнота та міжнародні релігійні організації неодноразово критикували патріарха Кирила за підтримку військових дій Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне