Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх закликає об’єднатися з Папою на підтримку олімпійського перемир’я

    Вселенський Патріарх закликає підтримати олімпійське перемир’я

    26 липня 2024 року Вселенський Патріарх Варфоломій виступив із важливою промовою під час богослужіння в церкві Святої Параскевії в Стамбулі. У своєму зверненні Патріарх приурочив виступ до відкриття Олімпійських ігор у Парижі, закликавши об’єднатися з Папою Франциском на підтримку олімпійського перемир’я. Він висловив надію на припинення війн, особливо в Україні та на Близькому Сході.

    Варфоломій наголосив на важливості збереження духовних традицій Константинополя та подякував засновникам святих місць за їхній внесок у духовну спадщину. Особливу увагу Патріарх приділив 20-річчю служіння церкви Св. Параскеви як духовного центру для румуномовної громади Стамбула, підкресливши її унікальний статус під прямою юрисдикцією Вселенського Патріархату.

    У контексті міжцерковних відносин Вселенський Патріарх висловив повагу до Румунської Православної Церкви та її Патріарха Даниїла. Він анонсував свою участь у майбутньому святкуванні сторіччя надання патріаршого статусу Румунській Церкві, яке відбудеться наступного року.

    Завершуючи промову, Патріарх Варфоломій звернувся до святої Параскеви як цілительки, побажавши громаді подальшого процвітання під захистом Матері-Церкви. Ця заява Вселенського Патріарха підкреслює важливість міжконфесійного діалогу, прагнення до миру та збереження духовних традицій у сучасному світі.

    Найсвіжіше

    Популярне