Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Посольство України у Вашингтоні надсилало сигнали депутатам не голосувати за законопроєкт №8371

    Напередодні розгляду законопроєкту №8371 про заборону Церков з центром в Росії 23 липня, з посольства України у Вашингтоні надходили «гарячі сигнали» – не голосувати за закон, бо це вдарить по українських позиціях і реноме за океаном.

    Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела у кількох фракціях парламенті.

    Цікаво, що у квітні сенатор від Огайо Джеймс Венс, який став кандидатом від республіканців у віцепрезиденти разом у звязці з Дональдом Трампом, в одному зі своїх виступів у квітні прямо говорив про нібито «утиски» православних християн в Україні, маючи на увазі УПЦ (МП).

    Відомо про вплив УПЦ (МП) на політиків у США. Зокрема міжнародний юрист Роберт Амстердам писав про гоніння на православ’я в Україні і лякав українських депутатів санкціями США.

    Втім депутат Микита Потураєв каже про перебільшення. «Ви знаєте про всі зусилля агентів московського впливу – в Сполучених Штатах зокрема. За великі гроші, – каже в інтерв’ю депутат Микита Потураєв. – Але це трошки перебільшено. Я абсолютно не отримував застережень зі США не голосувати за цей законопроєкт».

    За даними депутатки Мар’яни Безуглої, проти законопроєкту виступає і Ватикан.

    «У Ватикані з законопроєктом у нас теж проблеми: там висловлюють застереження. Це також фактор російського впливу, і не перший такий випадок у Ватикані, але це також наслідок їхніх традицій», – пише вона у фейсбуці.

    Нагадаємо, Духовний Фронт України писав про законопроєкт 8371, як про політичний піар опозиції.  Залишається сподіватися, що нинішня пауза піде законопроекту 8371 на користь і його все ж таки доведуть до ладу. До того ж ДЕСС виступає за доопрацювання законопроєкту, а парламент відклав голосування для його доопрацювання.

    Найсвіжіше

    Популярне