Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Окупанти прислали на ТОТ Херсонщини нового церковного очільника

    Окупанти прислали до тимчасово захопленого Скадовська нового керуючого єпархією російської церкви.

    Новим очільником осередка РПЦ стане рарх РПЦ Філарет (Гаврін), який є родом з Калінінської області, а до того проходив службу у Тверській області рф. Його першим завданням стане перевірка підлеглих на лояльність та доповідь щодо реального стану речей з релігією у захопленому регіоні, повідомляє Центр нацспротиву України.

    Про Гавріна кажуть, що він особливо потрудився для підтримки російських загарбників.

    В парадигмі кремля церков є одним з фундаментів диктатури й має на меті промивати мізки, виявляти нелояльне населення та допомагати армії рф.

    У Центрі нацспротиву наголосили, що РПЦ на тимчасово окупованій території може стати зброєю й тому закликали місцеве населення бути пильними при відвідуванні російських церков та не ділитись з священнослужителями чуттєвою інформацією.

    Центр національного спротиву нагадує, що повідомити про ворога чи колаборанта можна за посиланням. Анонімність звернень гарантована.

    Нагадаємо, Скадовську єпархію РПЦ внесли до російського держреєстру і анексували її в УПЦ (МП). Також ДФУ повідомляв, що юрист і лобіст Роберт Амстердам мовчить про анексовані єпархії УПЦ (МП) на окупованих територіях, але говорить про гоніння в Україні.

    ПЦУ висловила рішучий протест проти планів РПЦ щодо утворення так званої “Скадовської єпархії”.

    Найсвіжіше

    Популярне