Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Путін і Лукашенко зустрілись у російському монастирі на Валаамі

    Російський диктатор Владімір Путін та білоруський самопроголошений президент Оляксандр Лукашенко на Валаамі відвідали храм на честь Смоленської ікони Божої Матері (Одигітрії).

    Про це повідомили кремлівські ЗМІ.

    Представник Кремля нагадав, що цей храм знаходиться на Смоленському скиту, де ченці РПЦ моляться за полеглих “героїв”. Насправді ж ці “герої” у випадку війни проти України є окупантами, а не захисниками.

    Замість того, щоб визнавати агресію і злочини проти мирного населення України, РПЦ продовжує прославляти тих, хто здійснює насилля і знищення. Монахи РПЦ беззаперечно прийняли Путіна в монастирі, не сказавши жодного слова на захист справедливості. Це ще раз підтверджує залежність РПЦ від кремлівського режиму та її роль у пропаганді, що виправдовує воєнні злочини.

    За інформацією БелТа, у процесі робочого візиту Лукашенка до Росії сторони обговорять актуальні питання в розвитку білорусько-російських відносин, просування союзних проектів, тематику регіональної безпеки та міжнародний порядок денний.

    Це черговий приклад того, як два автократичні режими зміцнюють свою співпрацю, спрямовану на придушення свобод і демократії як в Україні, так і у всьому світі. Їхня зустріч на Валаамі символізує єдність у намірах продовжувати війну і агресивну політику та підтримувати репресії проти власних народів.

    Путін і Лукашенко на Валаамі, 25 липня 2024 р.

    Найсвіжіше

    Популярне