Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Африканські релігійні лідери закликають до прощення боргів у 2025 ювілейному році

    Африканські релігійні лідери закликають до прощення боргів, оскільки наближається ювілейний 2025 рік Ватикану, щоб допомогти своїм країнам подолати зростаючу економічну кризу.

    «Нам терміново потрібен новий борговий ювілей, щоб принести надію людству та повернути планету з межі непридатності для життя», — заявили 27 релігійних лідерів із 13 країн, звертаючись до G20, G7, ООН, МВФ та Світового банку в заяві від 19 липня, повідомляє christiantoday.com 

    Серед учасників зустрічі в Кігалі, Руанда, були представники католицької церкви, а також англікани, лютерани, інші протестанти, мусульмани, а також міжконфесійні та національні ради церков. Священнослужителі є свідками зростання вартості життя, війн, вразливості систем охорони здоров’я, зміни клімату, наслідків пандемії та інших економічних потрясінь, які викликають невдоволення на всьому континенті. Лідери конфесій заявили, що їхні країни стоять перед «болісним вибором» між тим, щоб витрачати гроші на власний народ і платити своїм кредиторам.

    «На жаль, несправедливість у міжнародній податковій, фінансовій і торговій системах, а також прогалини у внутрішньому управлінні продовжують сприяти розвитку неприйнятного боргу», — йдеться в заяві.

    Католицька церква відзначає ювілей кожні 25 років як період прощення та примирення, хоча Папа Римський Франциск оголосив «надзвичайний ювілейний рік милосердя» у 2015 році. У травні цього року Ватикан офіційно оголосив 2025 рік роком ювілею. Святкування розпочнеться урочистим відкриттям Святих дверей базиліки Святого Петра напередодні Різдва 2024 року і завершиться у грудні 2025 року.

    Борг Африки досяг найвищого рівня за останні десять років. Через зростаючий тиск через інфляцію, COVID-19 і російське вторгнення в Україну країни взяли ще більше боргів.

    Згідно з даними Африканського банку розвитку , на кінець 2023 року зовнішній борг Африки досяг приблизно 1,2 трильйона доларів США, що становить приблизно 23% ВВП Африки у 2022 році та 140% її експорту, що ускладнює обслуговування боргу.

    Найсвіжіше

    Популярне