Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Інтеграція біженців з України в Люблінсько-Холмській єпархії Польської Церкви

    18-19 липня 2024 року делегація ELEOS Polska разом з представниками Міжнародних православних благодійних організацій (IOCC) відвідали проекти підтримки громад з досвідом міграції в Люблінсько-Холмській православній єпархії Польської Православної Церкви.

    У перший день делегація вирушила до Білої Підляски, де зустрілася з Братством православної молоді Люблінсько-Холмської єпархії, проектом якого керував о. Марцін Гощік. Метою зустрічі було оцінити прогрес проекту, який успішно інтегрував місцевих жителів з біженцями з України. Учасники обговорили потреби інтеграції та щоденні виклики життя в Польщі. Результатом зустрічі стало згуртування громади та краще розуміння потреб один одного, повідомляє сайт Польської Церкви.

    Після цілого робочого дня гості переночували в Янові-Подляському, а наступного дня відвідали Люблін. Там вони відвідали три громадські центри в рамках проектів «Організація, обладнання та проведення онлайн-освітніх майстерень для дітей-біженців з України». Ці проекти реалізуються за підтримки IOCC та UMCOR Православним будинком соціальної опіки, православною парафією св. митр. Петра (Могили) та Люблінського інституту православної культури. Гості також зустрілися з представниками мешканців Любліна, відвідали місцеві пам’ятки та православні храми.

    Кульмінацією візиту стала зустріч з ординарієм дієцезії архієпископом Авелем, який ознайомився з діяльністю IOCC та партнерської організації ELEOS Polska. Зустріч була присвячена обміну досвідом та потребам людей, які мігрували з України через вторгнення рф.

    Нагадаємо, польський міністр заявив, що РПЦ відповідальна за розпад моралі в Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне