Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Голосування за заборону УПЦ (МП): У Верховній раді заблокували трибуну

    Парламентарі з плакатами заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи поставити на розгляд законопроект про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ.

    Про це повідомляє РБК-Україна.

    Народний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк повідомив, що подальші засідання Ради скасували. Тож наступного разу парламентарі зберуться в сесійній вже в серпні, за графіком.

    Законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в країні-агресорі, був прийнятий у першому читанні ще в жовтні 2023 року. УПЦ (в єдності з МП) виступає проти цього закону, стверджуючи, що розірвала зв’язки з Москвою.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що архієреї ПЦУ телефонують депутатам з проханням підтримати законопроєкт 8371. Депутати посилаючись на спотворення початкової ідеї законопроєкту 8371 стверджують, що текст документу до другого читання сформований таким чином, що не вирішить проблеми, а лише принесе деструктив у відносинах із країнами-партнерами. Окрім того, вони вказують на те, що опозиція використовує це релігійне питання виключно для досягнення власних політичних цілей, нехтуючи інтересами держави.

    Найсвіжіше

    Популярне