Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Америки: Мрія про єдиний Кіпр може стати блискучою реальністю

    20 липня 2024 року, православні вірні зібралися в Грецькій Православній Церкві Святого Миколая та національній святині біля фундаменту Всесвітнього торгового центру на Архиєрейську Божественну Літургію в день свята пророка Іллі, яку очолив Архієпископ Американський Елпідофор, вшановуючи 50-ту річницю незаконного турецького вторгнення на Кіпр.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    «Ми тут, щоб сказати, що навіть попри руйнування та спустошення, спричинені турецьким вторгненням, і ввезення іноземних громадян для заселення північної третини острова, яка залишається під окупацією, ми знайдемо спосіб принести мир і єдність на Кіпр», – зауважив архієпископ Елпідофор.

    «П’ятдесят років — це п’ятдесят забагато. Ніколи не можна було дозволити, щоб ця біда тривала стільки десятиліть, але, як ми всі знаємо, сили міжнародного співтовариства довго не вживали необхідних заходів для повернення Кіпру його первозданної та мирної слави…молімося з щирим серцем і розумом. Пам’ятаймо з любов’ю і зобов’язуймося з силою, щоб мрія про об’єднаний Кіпр могла стати яскравою реальністю, а ті, кого ми вшановуємо в цей день, могли по-справжньому спочити з миром разом із усіма святими в Небесних обителях».

    Нещодавно архієпископ зіткнувся з нападками з боку турецьких ЗМІ щодо його палкої підтримки незалежності Кіпру та припинення незаконної турецької окупації. Ці напади відбулися після того, як архієпископ звернув увагу на турецьке вторгнення на Кіпр на Конгресі духовенства та мирян у 2024 році під час концерту «Кіпр: Країна обіймів». Це не перший випадок, коли архієпископ Елпідофор зазнав нападу націоналістичних груп у Туреччині.

    Під час цього богослужіння Кріса Катеринакіса було висвячено у сан диякона. Кріс був висвячений з іменем Флавіан, даним Вселенським Патріархом Варфоломієм на честь великого Патріарха Константинопольського. У п’ятницю, 19 липня 2024 р., диякон Флавіан прийняв чернечий постриг з рук архієпископа Елпідофора в архієпископській каплиці Святого Павла.

    Нагадаємо, архієпископ Америки Елпідофор помолився за кандидата у президенти США Трампа.

    Найсвіжіше

    Популярне