Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Інсайд із Верховної Ради: Архієреї ПЦУ телефонують депутатам з проханням підтримати законопроєкт 8371

    За інформацією із власних джерел ДФУ у Верховній Раді України, архієреї Православної Церкви України (ПЦУ) активно звертаються до народних депутатів з проханням підтримати законопроєкт 8371 у чинній редакції.

    Депутати фракції “Слуга народу”, які побажали залишитися неназваними, повідомили, що отримують дзвінки від єпископів з різних єпархій ПЦУ. У цих розмовах представники Церкви просять поставити підпис на підтримку скандального законопроєкту.

    “Подзвонили і вмовляли підписати лист у Верховній Раді про підтримку законопроєкту 8371. Обіцяли, що мобілізують паству для політичної підтримки в моєму регіоні, якщо я підпишу,” – сказав один із нардепів, який отримав дзвінок від представників ПЦУ.

    Незважаючи на тиск, депутати відмовляються підписуватися під листом, посилаючись на спотворення початкової ідеї законопроєкту 8371. Вони стверджують, що текст документу до другого читання сформований таким чином, що не вирішить проблеми, а лише принесе деструктив у відносинах із країнами-партнерами. Окрім того, вони вказують на те, що опозиція використовує це релігійне питання виключно для досягнення власних політичних цілей, нехтуючи інтересами держави.

    “Я сказав, що підпишу документ, якщо П. Порошенко відкличе свій підпис. А брати участь у документі, який по-суті повністю переписаний його депутатом Миколою Княжицьким, я не бажаю. Бути пішаком у чужій політичній грі та шкодити інтересам держави – не маю наміру,” – заявив інший нардеп, що отримав дзвінок від представників ПЦУ.

    Ситуація навколо законопроєкту 8371 залишається напруженою, а позиції народних депутатів та архієреїв ПЦУ поки що не сходяться.

    Найсвіжіше

    Популярне