Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Фейк: “Священник ПЦУ закликав ставити свічки за упокій Дональда Трампа”

    Нещодавно Telegram-канал “Правблог” із посиланням на канал “@ukraina_ru” поширив неправдиву інформацію про те, що нібито священник Православної Церкви України (ПЦУ) закликав ставити свічки за упокій Дональда Трампа.

    Згідно з повідомленням пропагандистів, священник буцімто заявив, що кандидат в президенти США “вступив у змову зі злом” і тому треба лякати Трампа “Господнім судом”.

    Ця інформація є фейковою та має на меті дискредитацію ПЦУ та її священників. Справжній священник Православної Церкви України в місті Глухів, Назарій Ковальов, офіційно заявив наступне:

    “Дорогі брати і сестри! Мене звати Назарій Ковальов, я є Благочинний Православної церкви України в місті Глухів. Останнім часом я відчував тиск на свою діяльність через відстоювання позицій Української церкви з боку влади м. Глухів та російської агентури – московської церкви.

    Сьогодні мені стало відомо, що прикриваючись моїм ім’ям створили фейковий аккаунт в Instagram, де нібито я закликаю ставити за упокій свічки Дональду Трампу. Хочу заявити: це абсолютна брехня та маніпуляція ворогів України, спрямована на дискредитацію мене, Української церкви та нашої країни в цілому.

    Закликаю всіх бути обачними та відвідувати виключно офіційні сторінки:

    Інші сторінки та акаунти вважайте шахрайськими та фейковими.

    Публічно закликаю органи правопорядку вжити заходів щодо нейтралізації російської агентури в інформаційному просторі України.”

    Ця ситуація є черговою спробою ворогів України використати інформаційні маніпуляції для дестабілізації суспільства та дискредитації Української церкви та її представників. Будьте пильними та довіряйте тільки офіційним джерелам інформації.

    Найсвіжіше

    Популярне