Четвер, 17 Жовтня, 2024
Бiльше

    Феодосій на лікарняному: розгляд справи щодо митрополита УПЦ (МП) знову перенесено

    Судове засідання у справі митрополита УПЦ (в єдності з МП) Феодосія відкладено через його відсутність.

    18 липня у Соснівському районному суді Черкас мало відбутися чергове слухання у справі митрополита УПЦ МП Феодосія (Дениса Снігірьова). Однак підсудний не з’явився на засідання.

    Про це інформує видання «ВиЧЕрпно».

    Адвокат Володимир Юдін подав клопотання про перенесення слухання, посилаючись на погіршення стану здоров’я свого підзахисного. За словами захисника, Феодосія напередодні госпіталізували, і термін його перебування в лікарні наразі невідомий.

    Прокурор Коломієць висловив сумніви щодо реального стану здоров’я підсудного, нагадавши, що 10 липня Феодосій виступав на засіданні ООН через відеозв’язок.

    Варто зазначити, що це вже не перший випадок, коли митрополит не з’являється на судові засідання через проблеми зі здоров’ям. 9 липня слухання також було перенесено через його відсутність. Тоді адвокат надав медичний висновок про перебування Феодосія на лікарняному з 8 по 12 липня через серцевий напад.

    Нагадаємо, що митрополиту Феодосію інкримінують виправдовування російської агресії, розпалювання міжконфесійної ворожнечі та порушення рівноправності громадян. Незважаючи на домашній арешт, він продовжував публічно розпалювати релігійну ненависть, за що отримав додаткові підозри від Служби безпеки України.

    Суд продовжить розгляд справи після з’ясування стану здоров’я підсудного та його спроможності брати участь у засіданнях.

    Найсвіжіше

    Популярне