Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Румунська Православна Церква захищає процес канонізації після критики

    Сьогодні Румунська Православна Церква виступила із заявою на захист свого права проводити канонізації у відповідь на критику з боку Національного інституту вивчення Голокосту в Румунії “Елі Візель”.

    Прес-служба патріархії Румунської Церкви наголосила на своєму праві аналізувати та приймати рішення щодо канонізації відповідно до власних релігійних критеріїв, посилаючись на принципи релігійної свободи та церковної автономії, закріплені як у міжнародному, так і в національному законодавстві.

    У заяві детально описано процес канонізації, який включає ретельне дослідження життя кандидатів. Церква підкреслила, що розглядає не лише благочестиве життя, але й трансформацію особистості, особливо в кінці життя.

    “Навіть святі мали певні падіння”, – йдеться у заяві, де наводяться біблійні приклади для ілюстрації концепції духовного перетворення.

    Церква також дистанціювалася від будь-яких ідеологічних чи політичних прихильностей і висловила готовність до діалогу з тими, хто цікавиться життям канонізованих осіб.

    Критерії канонізації:

    1. Чисте і святе життя
    2. Сповідування істинної віри
    3. Відданість і чесноти
    4. Любов і дух жертовності
    5. Сповідування віри в комуністичних в’язницях
    6. Дар творити чудеса
    7. Постійна пошана від вірних

    Ця заява з’явилася у відповідь на критику недавніх канонізацій, зокрема отців Іларіона Фелі, Іліє Лекетушу та Думітру Стенілоає, і, схоже, спрямована на роз’яснення процесу канонізації в контексті православної традиції та практики.

    Нагадаємо, патріарх Румунії зустрівся з новим послом Франції в Румунії.

    Найсвіжіше

    Популярне