Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    РКЦ: Школа капеланського служіння оголосила про набір нових груп

    Як повідомлялося, у травні 2024 року відбувся перший випуск Школи капеланського служіння для священників та Курсу підготовки служителів парафіяльного душпастирства в умовах війни, що призначений для сестер монахинь та мирянок. Організатори повідомляють про набір нових груп.

    Започаткування Школи та Курсу – це ініціатива Комісії військового душпастирства при Конференції єпископів України. Голова Комісії єпископ Павло Гончарук особисто присутній на кожному навчальному модулі.

    Мета Школи капеланського служіння – підготувати капеланів – з-поміж духовенства та світських чоловіків – які надаватимуть кваліфіковану допомогу різним категоріям людей, що постраждали внаслідок війни. Під час навчання учасники отримують знання та практичні навички, які також зараз дуже необхідні у парафіяльному душпастирстві.

    У навчальній програмі – дисципліни, які допоможуть здобути теоретичну і практичну базу, що допоможе не лише надавати допомогу різним категоріям людей, чиє життя обпалила війна, а й розуміти ситуацію, яка склалася в нашій країні, її історичне та політичне підґрунтя, вміти відповідати на різноманітні питання, спричинені стражданнями війни, які постають у людей тощо.

    Оскільки капелан служить глибоко травмованим людям, він сам знаходиться перед небезпекою вигорання, вторинної травматизації, а тому до Програми включено теми, які навчають подбати про власне здоров’я – фізичне, психічне та духовне – щоб запобігти цьому та могти безперешкодно здійснювати своє служіння.

    Навчання розпочинається у жовтні 2024, а завершується у березні 2026 року. Курс складається із 10 чотириденних модулів. Кожен модуль починається у вівторок ( о 08:30) і закінчується у п’ятницю після обіду.

    Реєстрація обов’язкова до 15 серпня 2024 року за посиланням.

    Розпочався також набір на Курс служителів парафіяльного душпастирства в умовах війни.

    На курс запрошуються жінки – монахині та мирянки (перед усім психологи, педагоги, соціальні працівники, волонтери, лідери парафіяльних спільнот).

    Мета курсу: підготовка фахівців, які допомагатимуть священникам організовувати парафіяльне душпастирство, скероване на допомогу різним категоріям людей, травмованих війною. Упродовж навчання учасниці вивчають богословські, психологічні, педагогічні дисципліни, Міжнародне гуманітарне право тощо. Програма створена, максимально враховуючи актуальні потреби, щоб дане служіння було ефективне в умовах війни в нашій державі.

    Навчання розпочнеться у жовтні 2024, а завершиться у березні 2026 року. Курс складається із 5-ти чотириденних модулів. Кожен модуль починається у вівторок ( о 08:30) і закінчується у п’ятницю після обіду.

    Група має обмежену кількість – 20 осіб. Реєстрація до 15 серпня 2024 року за посиланням. Після заповнення реєстраційної форми просимо надіслати на e-mail Школи (sz.kapelany@gmail.com) скан письмової згоди відповідних настоятельок (для монахинь) або настоятеля парафії (для мирянок).

    Кількість місць обмежена. Рішення щодо участі кандидатів у Школі чи Курсі буде прийнято на основі реєстрації та співбесіди по телефону. Про результат кандидати будуть поінформовані особисто на електронну адресу до 1 вересня 2024 р.

    Навчання відбуватиметься у м. Городок, Хмельницької області (деталі будуть повідомлені згодом)

    Телефон для довідок: 0679346971, Аліна Ніколаєвська (директор Школи капеланського служіння)
    або на e-mail: sz.kapelany@gmail.com

    Найсвіжіше

    Популярне