Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха в Україні взяв участь у молитві з нагоди Дня Української Державності

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, на запрошення вищого державного керівництва України, взяв участь у молитовному заході з нагоди Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі – України.

    Про це повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Захід відбувся на площі перед Успенським собором на території Києво-Печерської лаври у Києві. Також за Україну молились очільники українських церков, релігійних організацій, президент України Володимир Зеленський, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, митрополит Халкидонський Еммануїл, капелани, представники Верховної Ради та Кабінету Міністрів, керівник Офісу Президента та його заступники, керівництво Сил безпеки та оборони, іноземні дипломати.

    Єпископ Михаїл разом з іншими релігійними лідерами помолився за перемогу й справедливий мир для України, а також за захист та благословення для українського народу і наших воїнів.

    Також, цього дня, на запрошення предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Екзарх Вселенського Патріарха разом із старцем-митрополитом Халкидонським Еммануїлом співлужили Божественну Літургію з нагоди Свята Хрещення Русі-України в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне