Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Літня школа у Волоській академії для духовенства і мирян-теологів з України

    У понеділок, 8 липня, у Волосі розпочалася П’ята літня школа для православного духовенства та мирян-богословів з України, організована Волоською богословською академією за фінансової підтримки Генерального секретаріату у справах релігії Міністерства освіти, спорту та релігійних справ Греції, Святої митрополії Димитрія та Святої митрополії Перістері.

    Про це інформує сайт fosfanariou.gr.

    Програма має на меті ознайомити учасників з новими соціокультурними викликами (секуляризм, глобалізація, релігійний плюралізм, відкрите суспільство тощо), пропонуючи доступ до ресурсів, фізичних та електронних бібліотек і найновішої літератури на теми, пов’язані з організацією та функціонуванням Церкви в сучасному і дуже вимогливому європейському середовищі, а також достатній огляд найновіших подій у сучасному православному богослов’ї. Заняття завершаться 21 липня.

    Це вже п’ята літня школа такого типу, і третя, яка реалізується з фізичною присутністю (школи 2021 і 2022 років відбувалися онлайн). Серед лекторів – митрополит Перистерійський Григорій (Папатомас), д-р Іонут Біллюта та митрополит Селиврійський Максим (Вгенопулос).

    Нагадаємо, у Грецькій Церкві вшанували апостола Павла.

    Найсвіжіше

    Популярне