Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Єрархи УПЦ США зустрілись із архієпископом Елпідофором

    11 липня 2024 року в Архієпархіальному штабі Греко-Православної Архиєпархії Америки (Вселенський патріархат) відбулася братська зустріч, яка втілила суть духовної єдності та співчуття перед лицем труднощів.

    Архієпископ Америки Елпідофор тепло привітав митрополита Антонія та архієпископа Даниїла Української Православної Церкви США. Ця зустріч була не просто формальністю, а глибоким виявом солідарності, співчуття та спільної відданості цінностям миру та гуманітарної підтримки в умовах триваючої кризи в Україні, повідомляє сайт УПЦ США.

    Нещодавні ракетні удари, які трагічно знищили дитячу лікарню та забрали невинні життя, привернули увагу до жахів цього конфлікту. Саме в цьому контексті ієрархи Української Православної Церкви США та Грецької Православної Архиєпархії Америки зібралися, підкресливши свою спільну скорботу та рішучість підтримати постраждалих.

    Під час зустрічі архієпископ Елпідофор висловив непохитну відданість піднесенню ревних молитов за міцний мир в Україні. Його слова лунали глибоким духовним переконанням, відображали православні християнські принципи любові, милосердя та співчуття. Відданість Архиєпископа миру є не лише питанням духовного обов’язку, але закликом до дії, що надихає як вірних, так і ширшу спільноту підтримувати прагнення до миру.

    Єрархи висловили жаль через останні жорстокості, особливо ракетні удари, які завдали непоправної шкоди невинним дітям та їхнім родинам. Митрополит Антоній відзначив, що одним із ключових результатів цієї зустрічі стала дискусія про сприяння співпраці для кращого піклування про український народ, який постраждав від війни, як в Україні, так і в Сполучених Штатах. Єрархи визнали критичну потребу в скоординованій відповіді на гуманітарну кризу, наголошуючи на важливості спільної роботи в дусі братерської відповідальності.

    Ці спільні зусилля спрямовані на надання не тільки негайної допомоги, але й довгострокової підтримки для відновлення життя та спільнот. Вони обговорили різні способи мобілізації ресурсів, взаємодії з міжнародними організаціями з надання допомоги та використання потужності глобальної православної спільноти для надання вкрай необхідної допомоги.

    Зустріч стала потужною демонстрацією основних цінностей солідарності та співчуття, які лежать в основі православної віри. Єрархи висловили щире співчуття всім постраждалим від війни, висловивши свою солідарність з українським народом у цей складний час. Їх послання було чітким: страждання одного є стражданнями всіх, і Православна Церква є єдиною у своєму зобов’язанні полегшити ці страждання.

    Найсвіжіше

    Популярне