Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    У Бухаресті збирається Синод Румунської Православної Церкви

    Священний Синод Румунської Православної Церкви зібрався в четвер у Бухаресті, розпочавши богослужіння, яке очолив Паїсі Лугоянул, вікарний єпископ Архиєпархії Тімішоари. Зустріч, яка триватиме два дні, передбачає участь кількох комісій, які розглядають різноманітний порядок денний.

    Основні теми порядку денного включають канонізаційні справи кількох румунських святих та заходи з нагоди 250-річчя прибуття мощей святого Димитрія Нового до Патріаршого собору в Бухаресті, інформує orthodoxtimes.com

    У четвер збираються такі комісії:
    – Душпастирська, Монаша та Соціальна комісії
    – Теологічна, Літургійна та Дидактична комісії
    – Канонічна, Правова та Дисциплінарна комісії
    – Комісія у справах зовнішніх спільнот, міжправославних, міжхристиянських і міжрелігійних відносин

    У своїй вступній промові патріарх Даниїл наголосив на значенні канонізації, особливо для тих, хто зазнав переслідувань за часів комунізму у ХХ столітті. Він зупинився на важливості ретельної підготовки до канонізації, зокрема створення синаксарів, тропарів, кондаків та ікон.

    «Дуже важливо особливо вшанувати цих сповідників і мучеників комуністичних гонінь у важкі часи ХХ століття», – зазначив патріарх Даниїл. Він підкреслив, що ікона – це не просто фотографія з німбом, а духовне бачення святого, який нині перебуває у світлі Царства Пресвятої Трійці.

    Далі патріарх Даниїл уточнив, що термін «канонізація» походить з грецької мови і має на увазі не просто визнання святості, але представлення особистості як моделі та норми для вірних.

    Крім того, патріарх Даниїл розповів про свято Перенесення мощей святителя Димитрія Нового та організоване паломництво з мощами Бухарестської архиєпархії у березні та квітні. Ця подія підкреслює глибоку пошану і значення, яке надається святому в румунській православній традиції.

    Нагадаємо, патріарх Румунії висловлює радість з приводу запрошення на Міжнародну богословську конференцію.

    Найсвіжіше

    Популярне