Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    Сьогодні Православна Церква згадує пам’ять святого великомученика Прокопія

    Вінницько-Барська єпархія Православної Церкви України нагадала про вшанування пам’яті святого великомученика Прокопія, яке відбувається сьогодні у православному світі.

    За інформацією єпархії, історія святого Прокопія датується 303 роком, коли імператор Діоклетіан розпочав переслідування християн. Згідно з переказом, молодий чоловік на ім’я Неаній, призначений дуксом Олександрії для переслідування християн, пережив видіння Ісуса Христа, яке кардинально змінило його життя.

    Після цього духовного досвіду Неаній прийняв християнство і нове ім’я Прокопій, що означає “успішний”. Незважаючи на тортури та переслідування, в тому числі від власної матері, Прокопій залишився вірним своїй новій вірі. Його стійкість та чудеса, які він творив, призвели до навернення багатьох, включаючи римських воїнів та його матір Феодосію.

    Єпархія підкреслює, що після численних випробувань Прокопій прийняв мученицьку смерть, залишивши приклад непохитної віри та відданості християнським ідеалам.

    Це повідомлення Вінницько-Барської єпархії ПЦУ нагадує вірянам про важливість духовної стійкості та вірності своїм переконанням навіть перед лицем найважчих випробувань.

    Найсвіжіше

    Популярне