Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    «Дивує, що світ звик до дій терориста», — єпископ Віталій Кривицький про масовану ракетну атаку росіян

    Сьогодні, 8 липня 2024 року, близько 10 години ранку Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Було випущено 40 ракет різних типів. Є влучання по Києву, Дніпру, Кривому Розі та Донеччині.

    Про це повідомляє CREDO.

    Влада наразі повідомляє про 20 загиблих та понад 50 поранених різної важкості загалом в Україні. У Києві росіяни влучили у дитячу лікарню «Охматдит», найбільше постраждало відділення діалізу. Під завалами перебувають люди, точна кількість постраждалих поки невідома.

    Єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький, який на момент ракетної атаки перебував у столиці, у коментарі для CREDO розповів про цю чергову терористичну атаку ворога та заохотив усіх до посиленої молитви на противагу інертності світових політичних лідерів:

    — Сьогодні було дуже гучно. Шибки і стіни трусилися, а з моїх вікон видно задимлення від пожеж, що сталися внаслідок влучання. Україну вже вкотре атакувала держава, яку справедливо називають терористом. Якщо подивитися на це через політичну призму, то дивує, що світ звик до дій терориста і сьогодні реагує дуже стримано і переважно на словах, а діями, конкретними вчинками, дуже мало. Але ми, як християни, маємо пам’ятати, що шлях через пустелю для нас, як і для ізраїльського народу, є довгим. Ми бачимо, що нам знову і знову треба складати руки до молитви, що нам знову і знову треба звертатися до Господа від якого походить всілякий справедливий мир. І нам, у своїх церковних колах, варто говорити правду про те, що відбувається. Користуючись нагодою, я хотів би запросити всіх вірян нашої Церкви до участі в новенні (дев’ятниці) до Бердичівської Богородиці перед урочистістю Матері Божої з Гори Кармель. Віряни нашої дієцезії вже розпочали паломництва у Бердичів окремими деканатами, а я запрошую всіх долучитися до молитви. Ми вже не один раз переконалися, що наші спільні молитви приносять плоди. Тож просімо, щоби Господь і цього разу дав нам плоди, як для нашого спасіння, так і для настання справедливого миру для України.

    Найсвіжіше

    Популярне