Понеділок, 8 Липня, 2024
Бiльше

    Конгрес духовенства та мирян: Лідери парафій і ефективне планування

    Одне із обговорень на Конгресі духовенства і мирян, що відбулось 4 липня мало назву “Парафіяльні лідери: Ефективне планування наступництва та підготовка парафіяльної ради до служіння”.

    Обговорення було зосереджене на формуванні та розвитку сильних парафіяльних лідерів, які служать Церкві та її місії. Учасники отримали ґрунтовні доповіді про роль мирянського лідерства та доступ до практичних інструментів і ресурсів від доповідачів Стіва Тіббса, Ніколаса Чакоса,  священника Панагіотіса Бозноса та модератора Стіва Паппаса, інформує orthodoxtimes.com

    Ці спікери поділилися мудрістю зі свого значного досвіду церковного лідерства: Отець Бознос – своїм десятирічним досвідом парафіяльного священика; Чакос – своїм досвідом роботи на посаді виконавчого директора FOCUS North America та на багатьох керівних посадах у міжнародних православних благодійних організаціях; Тіббс – своїм 25-річним досвідом роботи в парафіяльних радах, впровадженням Стратегічного плану митрополії Сан-Франциско та теперішньою посадою керівника служіння православного парафіяльного лідерства в Грецькій православній митрополії Сан-Франциско; Паппас – своїм теперішнім становищем на посаді голови служіння управління в митрополії Сан-Франциско та десятиліттями роботи на різних керівних посадах у мирянських організаціях.

    Головними темами обговорення були: як ефективно навчати та забезпечувати парафіяльних лідерів, а також як зробити так, щоб лідерство було орієнтоване на служіння. Якщо ми всі зрозуміємо, що основна причина існування наших церков полягає в тому, щоб наближати людей до Христа, наше служіння буде успішним.

    Пропонуючи практичні поради та ресурси протягом всієї сесії, учасники дискусії також обговорили корисні стратегії та найкращі практики у плануванні майном для мирянського лідерства. Відповідаючи на запитання з аудиторії, учасники дискусії зауважили, що, попри опір змінам, який існує в багатьох парафіях, ми повинні шанувати і святкувати минуле, а також усвідомлювати потенціал для майбутнього. Учасники залишили сесію, отримавши інформацію, яка заохотить та уможливить належну підготовку та оснащення молодих лідерів своїх парафій, що в кінцевому підсумку допоможе парафіям у досягненні їхніх цілей стабільності та зростання.

    Нагадаємо, УПЦ США продовжує нести світло надії та підтримки Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне