П’ятниця, 5 Липня, 2024
Бiльше

    Експерт піддав критиці законопроєкт про “заборону” УПЦ (МП)

    Журналіст і релігієзнавець Олександр Кириленко проаналізував законопроєкт No8371, спрямований на регулювання діяльності релігійних структур в Україні.

    За його словами, документ містить істотні недоліки, які можуть унеможливити його належне застосування на практиці. На думку експерта, проблему українського православ’я треба вирішувати не «простими рішеннями», а з урахуванням експертної думки та законним способом.

    Кириленко зауважив, що законопроєкт містить неробочі механізми, а його назва не відповідає фактичному змісту. Також існують більш ефективні діючі норми щодо релігійних організацій, підзвітних агресорській державі.

    Кириленко наголосив, що актуальна назва законопроєкту не відображає його фактичного змісту. На думку фахівця, основною метою документа є не заборона УПЦ(МП), а встановлення правил для всіх церков.

    Релігієзнавець закликав розглядати це питання комплексно, з урахуванням конструктивної експертної думки та використанням чинного законодавства.

    Також Кириленко заперечив ідею колективної відповідальності для всієї конфесії, оскільки в ній є як лояльні, так і проросійські діячі.

    На думку журналіста, для вирішення цієї проблеми необхідні всебічний аналіз та доопрацювання законопроєкту з урахуванням експертних зауважень.

    Найсвіжіше

    Популярне