П’ятниця, 5 Липня, 2024
Бiльше

    Справу митрополита УПЦ (МП) Арсенія повернуто до Слов’янського суду

    1 липня у Дніпровському апеляційному суді Кривого Рогу відбулося засідання щодо справи митрополита Арсенія, намісника Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (в єдності з МП).

    Суд розглядав питання підсудності для визначення подальшого запобіжного заходу, повідомляє пресслужба УПЦ (МП).

    Засідання було відкритим для громадськості та ЗМІ, незважаючи на клопотання прокурора про закритий режим. Суд вирішив, що питання запобіжного заходу розглядатиметься у Слов’янському міськрайсуді, але іншим суддею.

    Митрополиту Арсенію оголошено підозру у розголошенні інформації про розташування блокпостів та підрозділів Сил оборони у Краматорському районі Донеччини під час проповіді у вересні 2023 року. Йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

    Наразі митрополит Арсеній перебуває під вартою у Дніпровському СІЗО з 25 квітня. Дата наступного судового засідання буде оголошена пізніше.

    Раніше повідомлялось, що кримінальне провадження щодо митрополита Арсенія вже скероване до суду для розгляду по суті.

    Нагадаємо, держзрадник Азаров заступився за митрополита УПЦ (МП) Арсенія із Святогірської лаври, а монах УПЦ (МП) із Святогірської лаври порадив не засуджувати дії росії, мовляв, «нехай спеціалісти розбираються».

    Найсвіжіше

    Популярне