Середа, 3 Липня, 2024
Бiльше

    Патріархи та Глави Церков виступають за діалог з мером Єрусалиму щодо суперечки щодо муніципальних податків

    У позитивній атмосфері патріархи та Глави Церков Святої Землі зустрілися 2 липня з мером Єрусалиму Моше Леоном, щоб особисто передати йому зміст свого листа до Прем’єр-міністра Нетаньяху та свою стурбованість у зв’язку з останніми судовими позовами муніципалітету проти Церков щодо стягнення так званих муніципальних податкових боргів.

    Про це повідомляє Єрусалимська Церква, передає orthodoxtimes.com

    Глави Церков повторили свою давню позицію, що такі односторонні дії муніципалітетів не відповідають статусу-кво та правам Церков, визнаним і підтримуваним протягом століть і наданим Церквам за їхній величезний внесок у Святу Землю і Святе місто Єрусалим.

    Глави Церков наполягали на тому, що будь-яке розв’язання складних питань між Церквами та муніципалітетами повинно вирішуватися шляхом діалогу з урядом, який має цілісне розуміння складних питань і відносин. Глави Церков підтвердили свою готовність вести діалог зі спеціальним комітетом, створеним урядом у 2018 році для цієї мети, і щиро бачать, що муніципалітети будуть частиною цього цілісного рішення.

    Глави Церков очікують відповіді Прем’єр-міністра на їхній лист з цього приводу, а тим часом сподіваються на мера та його позитивний прийом сьогодні, щоб допомогти просунути механізми діалогу, щоб можна було досягти сприятливого результату користь для всіх сторін.

    Нагадаємо, в Єрусалимі відбулися сутички ультраортодоксів з поліцією. Також читайте, як  патріарх Феофіл III продовжує підтримувати Московський патріархат, ігноруючи війну росії.

    Найсвіжіше

    Популярне