Вівторок, 2 Липня, 2024
Бiльше

    Представники Платформи єдності християн зустрілися з екзархом Вселенського Патріархату в Україні

    2 липня 2024 року в Києві відбулася важлива зустріч між засновниками Міжнародного громадського об’єднання “Платформа єдності християн країн Балто-Чорноморського регіону” та єпископом Команським Михаїлом Аніщенком, Головою Місії “Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні” та Екзархом Вселенського Патріархату.

    Про це повідомив митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) у Фейсбук.

    Головною метою зустрічі стала передача резолюції на ім’я Його Всесвятості, Архиєпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія. Ця резолюція була розроблена за підсумками недавньої конференції Платформи, що проходила в Литві.

    Під час литовської конференції учасники обговорювали актуальні виклики, з якими стикаються християни в Балто-Чорноморському регіоні, та шляхи їх подолання. Особливу увагу було приділено важливості єдності та співпраці між християнськими церквами різних конфесій у регіоні.

    Ця зустріч є важливим кроком у зміцненні міжконфесійного діалогу та співпраці в регіоні, а також свідчить про зростаючу роль Вселенського Патріархату у сприянні єдності християн у Східній Європі.

    Найсвіжіше

    Популярне