Вівторок, 2 Липня, 2024
Бiльше

    Омбудсман України зустрівся з Першоієрархом УПЦ Канади

    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч з Його Високопреосвященством Іларіоном, Першоієрархом Української православної церкви Канади Вселенського Патріархату, архієпископом Вінніпезьким і митрополитом Канадським.

    Головною темою зустрічі стало сприяння єдності українського православ’я в контексті захисту незалежності та суверенітету України. Омбудсман висловив вдячність за молитви за Україну та неухильну підтримку держави, йдеться в дописі офісу в соцмережі.

    Дмитро Лубінець відзначив важливість участі делегації на чолі з Вселенським Патріархом на нещодавньому Саміті миру у Швейцарії. Він також подякував за увагу Вселенського Патріархату до гуманітарних питань, особливо щодо повернення українських дітей, цивільних заручників та військовополонених.

    Уповноважений наголосив на необхідності посилення взаємодії Вселенського Патріархату з Україною, підкресливши: “Тільки спільними зусиллями ми можемо досягнути миру!”

    Ця зустріч є важливим кроком у зміцненні духовних та дипломатичних зв’язків між Україною та українською діаспорою в Канаді, а також у консолідації зусиль для підтримки України на міжнародній арені.

    Найсвіжіше

    Популярне