Понеділок, 1 Липня, 2024
Бiльше

    Промова Вселенського патріарха під час інтронізації нового Патріарха Болгарії

    30 червня 2024 року в Софії відбулася історична подія – інтронізація нового Митрополита Софійського і Патріарха всієї Болгарії Даниїла. Церемонія пройшла за участі Вселенського патріарха Варфоломія, що стало першим подібним випадком в історії болгарської церкви.

    У своїй промові Патріарх Варфоломій підкреслив важливість єдності православних церков та подолання історичних розбіжностей. Він зазначив, що присутність Константинопольського патріархату на цій церемонії відкриває нову еру у міжправославних відносинах, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на Світло Фанару.

    Вселенський патріарх нагадав про історичні зв’язки між Константинопольською та Болгарською церквами, зазначивши: “Ми благословляємо по-батьківськи христолюбивий болгарський народ, який першим прийняв від Матері-Церкви Константинополя проголошене Євангеліє спасіння у Христі”.

    Варфоломій закликав нового Патріарха Даниїла бути прикладом для наслідування та зберігати тісні зв’язки з Константинопольською церквою, яка завжди готова надати підтримку та допомогу.

    “У скромному, але завжди сяючому ‘Фанарі’ ви завжди знайдете розуміння, підтримку та допомогу. У ньому ви будете оживлятися життєдайними молитвами Пресвятої Богородиці”, – сказав патріарх Варфоломій.

    Він також наголосив на важливості дотримання канонічних традицій: “Догматична правота проявляє благопристойність життя, а чистота дій проголошує божественність віри”.

    Ця подія розглядається як значний крок до зміцнення єдності в православному світі та подолання минулих непорозумінь між церквами. Як зазначив Патріарх Варфоломій,  “ця дуже обнадійлива подія дає новий погляд на міжправославні відносини і таким чином відкриває нову еру”.

    Найсвіжіше

    Популярне