Понеділок, 1 Липня, 2024
Бiльше

    “РПЦ радіє”: патріарх Московський привітав нового Болгарського патріарха Даниїла

    Патріарх Московський привітав нового предстоятеля Болгарської Православної Церкви патріарха Даниїла з обранням та інтронізацією.  Останній має проросійські погляди.

    «Від імені єрархів, духовенства, монашества, усієї повноти Руської Православної Церкви, а також від себе особисто сердечно вітаю Вас з обранням і возведенням на Болгарський Патріарший престол», — заявив Патріарх Московський, цитує orthodoxtimes.com

    «Російська Православна Церква сьогодні щиро радіє з улюбленою Церквою-сестрою, яку нині очолює мудрий ієрарх, відомий своїм благочестям, твердою відданістю священному канонічному чину та готовністю до жертовної праці в ім’я зміцнення церковної єдності», — сказав Гундяєв, який благословляє російських окупантів вбивати Українців.

    Він завершив: “Віримо, що Ваша Святість впише нові яскраві сторінки у славну багатовікову історію відносин між нашими Церквами”.

    Нагадаємо, ігумен монастиря покинув Болгарську церкву після обрання проросійського патріарха Даниїла.  “Його моральні позиції, якими він, по суті, виправдовує російську агресію в Україні, для мене виходять за межі сучасної людської моралі. Болгарську Церкву очолює людина, яка йде в іншому напрямку, ніж той, яким сьогодні йде Болгарія”, – сказав отець Ніканор.

    Також читайте промову Вселенського патріарха під час інтронізації нового патріарха Болгарії

    Найсвіжіше

    Популярне