Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха і предстоятель УПЦ Канади взяли участь у Національному молитовному сніданку

    Екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл, предстоятель УПЦ Канади митрополит Іларіон, а також предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній взяли участь у Національному молитовному сніданку, який вперше проходив під патронатом та за участі Президента України Володимира Зеленського 29 червня.

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви відкрив захід молитвою «Отче наш» та звернувся до присутніх з вітальним словом, повідомляє пресслужба Ставропігії Вселенського патріархату в Україні.

    Участь у Національному молитовному сніданку також взяли представники церков і релігійних організацій України, звільнені напередодні з російського полону священники УГКЦ Богдан Гелета та Іван Левицький, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, військові, урядовці, народні депутати, представники громадянського суспільства й дипломатичного корпусу та іноземні гості.

    Під час зустрічі Президент України Володимир Зеленський висловив подяку за молитви та зусилля, спрямовані на звільнення полонених, і закликав продовжувати молитовну підтримку за всіх, хто ще перебуває в неволі, та за повернення викрадених українських дітей. Глава держави закликав усіх присутніх, включаючи високопоставлених церковних діячів, боротися за повернення всіх українців, які досі перебувають у російському полоні, та викрадених дітей.

    Національний молитовний сніданок – це неформальна зустріч, яка має на меті поглибити взаєморозуміння між політиками, духовними лідерами різних релігій і конфесій, представниками влади, бізнесу тощо та стати спільно в молитві за Україну, перемогу і справедливість.

    Найсвіжіше

    Популярне