П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    Стали відомі імена священників УПЦ (МП), які у Мелітопольському районі допомагають окупантам

    Представників духовенства УПЦ (в єдності МП), які пішли на співпрацю із загарбниками, у Мелітополі та районі вистачає: серед них – настоятель монастиря преподобного Сави Освяченого отець Іоанн Прокопенко, настоятель Свято-Георгіївського храму протоєрей Максим Смирнов, єрей Олександр Бєднов та протоєрей Олександр Мурашко з Веселівської громади.  

    Олександр Мурашко – протоєрей, благочинний Веселівського округу і просто зрадник, який пішов на службу до загарбників. Він опікується близько сімома храмами. Про це інформує РІА Південь.

    Окупанти цінують лояльних до них представників духовенства, адже таким чином інструмент пропаганди сам іде в руки. Ні для кого не секрет, що російські пропагандисти використовують релігію як спосіб маніпуляції і контролю над людьми. А допомагають їм самі священики УПЦ (МП).

    Так священнослужителі, які пішли на співпрацю з окупантами, сприяють окупаційним силам, надаючи інформацію про настрої місцевого населення і потенційних супротивників окупації.

    Стверджується, що церковні приміщення інколи використовувалися для зберігання військового спорядження або як місця зустрічей із рашистами-колаборантами.

    Ну, а самі священики проповідують “русский мир”.Священник УПЦ (МП) Олександр Мурашко виявився якраз із “цих”, тож коли почалася повномасштабна війна, він уже в червні засвітився в новинах окупантів.

    Відомості про Мурашка вже є в базі “Миротворець”. Він значиться там як агент впливу Російської Православної Церкви (РПЦ) в Україні, пособник російсько-фашистських загарбників і терористів і співучасник злочинів фашистської Росії проти України та її громадян.

    Крім іншого, священика УПЦ (МП) можна часто замінити на «сходках» з фейковими козаками Веселівської громади, а саме їх «отаманом» і таким же зрадником Володимиром Чупиною, з яким вони були “близькі” ще до початку повномасштабної війни і частенько “ходили парою”.

    Священник-колаборант Олександр Мурашко

    Найсвіжіше

    Популярне