Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополиту УПЦ (МП) Феодосію змінили запобіжний захід

    Цілодобовий домашній арешт на 60 діб — такий запобіжний захід обрали підозрюваному керівникові Черкаської єпархії УПЦ МП митрополиту Феодосію у Придніпровському районному суді міста Черкаси сьогодні.

    Про це повідомляє Вичерпно.

    Відомо, що прокурори просили про зміну запобіжного заходу: із домашнього арешту в нічний час доби на тримання під вартою.

    Перед засіданням головуюча суддя звернулася до поліції Черкащини з листом про забезпечення додаткових заходів безпеки та громадського порядку біля приміщення суду в день судового засідання.

    Своє звернення у пресслужбі суду пояснюють тим, що “після останніх двох судових засідань у цій справі засоби масової інформації повідомляли про сутички та, як наслідок, травмування присутніх біля суду жінки та чоловіка”.

    Нагадаємо, на початку 2023 року митрополиту було повідомлено вже дві підозри за фактами заперечення збройної агресії рф та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі. Тоді суд обрав для нього запобіжний захід у виді домашнього арешту і розпочав розгляд матеріалів провадження.

    Однак це не зупинило клірика і в стінах власного помешкання він почав записувати провокативні відео, в яких повторював кремлівські наративи про релігійні громади в Україні, за що йому повідомили про третю підозру.

    Також митрополит Феодосій отримав підозру у квітні 2024 року за поширення серед своїх парафіян фейків щодо «захоплення» Храму Різдва Пресвятої Богородиці у Черкасах і видворення звідти служителів церкви.

    Нині Феодосій має вже п’ять підозр. Встановлено, що митрополит, попри отримані підозри, вкотре причетний до розпалювання міжконфесійної ненависті між вірянами в Україні.

    Зазначимо, суд вже допитав трьох військових капеланів, які виступили потерпілими по справі.

    Наразі в суді продовжують допитувати свідків.

    Найсвіжіше

    Популярне