Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    МКС видав ордер на арешт російських воєначальників шойгу та герасимова

    Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт ексміністра оборони рф сергія шойгу та начальника Генштабу російської армії валерія герасимова.

    Про це повідомили в МКС.

    Так, у суді переконані, що є достатньо підстав вважати шойгу та герасимова відповідальними за ракетні удари по українській електричній інфраструктурі, яких завдавали з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року. Протягом цього періоду російські збройні сили здійснили велику кількість ударів по численних електростанціях та підстанціях у різних місцях України.

    Прокурори МКС також вважають, що шойгу та герасимов є індивідуально відповідальними за усі ці злочини.

    Нагадаємо, у березні цього року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт командувача дальньої авіації рф Сергія Кобилаша і командувача Чорноморського флоту рф Віктора Соколова.

    Їх так само звинуватили в ракетних ударах, завданих силами під їхнім командуванням по українській електричній інфраструктурі щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року.

    Ордер на арешт від МКС означає, що тепер російські командувачі можуть бути затримані та передані до суду у 124 країнах, які ратифікували Римський статут. Україна його лише підписала, але не ратифікувала.

    Найсвіжіше

    Популярне