Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    Теракти в Дагестані та злочини російського агресора в Україні: насильство, яке потрібно зупинити

    Теракти в Дагестані, які сталися 23 червня 2024 року показали подвійну диявольську сутність російської Церкви, яка засуджує їх, але закриває очі на свої злодіяння в Україні. Напади на православні храми, синагогу та пост ДПС призвели до численних жертв серед поліції та мирного населення, включаючи священика РПЦ. Втім в Україні щодня гинуть мирні жителі, а також руйнуються храми від рук росіян.

    Коментуючи теракти, очільник Синодального відділу РПЦ із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Легойда зокрема заявив, що храми і молитвені місця будь-якої релігії мають залишатися простором де люди можуть звертатися до Бога в тиші і спокої, не боячись “нападів з будь-якої сторони”. “Напади на священнослужителів чи культові споруди, представникам якої б релігії вони не належали, не мають виправдання”, – зазначив представник Моспатріархату. На жаль, російські війська та найманці регулярно порушують ці принципи на окупованих територіях України.

    Звертаючи увагу на повідомлення Владіміра Легойди, що напад на священнослужителів та культові споруди не має виправдання, слід згадати численні воєнні злочини, вчинені військовими та найманцями Росії на тимчасово окупованих територіях України. Обстріли і знищення культових споруд, вбивства священнослужителів – усе це стало звичним явищем у російській війні проти України. Щобільше, рашисти організовували катівні прямо в храмах. Російські загарбники знищили, або пошкодили вже понад 600 храмів різних конфесій. Ці дії суперечать як міжнародному праву, так і елементарним людським цінностям, які нібито захищає представник РПЦ Легойда.

    Подвійні стандарти російської влади

    Російська влада часто засуджує насильство лише тоді, коли воно спрямоване проти них самих. У той час, коли вони виступають як агресори і терористи, вони намагаються виправдати свої дії псевдопатріотичними гаслами та релігійними благословеннями, зокрема патріарха Московського Кіріла. Такі подвійні стандарти показують диявольску сутність їхньої російської політики. Росіяни мали б задуматись над тим, чи варто довіряти таким людям.

    Міжнародна спільнота повинна звернути увагу на ці злочини кремля в Україні та вимагати справедливості. Необхідно притягнути до відповідальності всіх тих рашистів, хто вчиняє воєнні злочини і віддає злочинні накази. Лише тоді ми зможемо забезпечити справжній мир і безпеку для всіх людей, як про це заявляє Легойда.

    Теракти в Дагестані та воєнні злочини в Україні є частиною одного ланцюга насильства, яке потрібно зупинити. Терористи в Дагестані відрізняються від російських “військових” хіба масштабами злочинів, адже від рук терористів постраждало 25 людей, а від рашистів десятки тисяч людей і сотні храмів і ця цифра збільшується щодня. Захист людських прав, захист миру і свободи віросповідання повинні стати пріоритетом для всього світу. Кожен день, коли ми ігноруємо ці злочини, ми стаємо свідками ще більшої кількості страждань і руйнувань.

    Духовний Фронт України

    Найсвіжіше

    Популярне