Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    В Греції митрополит відвідав поселення, які постраждали від пожеж

    Кілька сіл Ахайї були охоплені пожежею в п’ятницю, зокрема в районі Трітайя священної митрополії Патри (Греція).

    Мастрантоні, Агіа Варвара, Галарос, Калфа та околиці зазнали величезних збитків після того, як постраждали від пожежі. Величезні ліси, тисячі акрів оливкових та інших культур, тисячі кіз і овець, а також будинки були знищені, а святі храми пошкоджені. У Агіа-Варварі були спалені каплиці, а в Мастрантоні була пошкоджена церква апостола Андрія. Села залишилися без електрики, а атмосфера була задушливою через дим, який роздував сильний вітер у цьому районі, повідомляє orthodoxia.info

    Митрополит Патри, пан Хризостомос, вирушив до охопленого горінням місця та підтримував зв’язок та спілкувався з мером Ерімантосу, паном Теодоросом Барісом, пожежниками, волонтерами-пожежниками, поліцією та мешканцями цього району, щоб Церква надала будь-яку допомогу та моральну підтримку та силу у важкі години пожежі.

    Також безпосередньою була присутність священиків спалених сіл, на своїх парафіях, які у важкі години були зі своєю паствою.

    Єрарх майже до опівночі залишався поруч з пожежею разом із селянами, додаючи їм сили та відваги. Митрополит подякував усім, хто ризикуючи життям рятував людські життя і майно.

    Під час суботньої Божественної Літургії відправив молитву за вбитих вогнем і про припинення вогню, що також зробили священики парафій Патрської єпархії.

    Нагадаємо, архієпископ Афінський Єронім прийняв у себе патріарха Варфоломія. Також у митрополит в Греції заборонив читати екзорцистські молитви.

    Найсвіжіше

    Популярне