Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Семінарія УПЦ США отримала акредитацію від асоціації богословських шкіл

    Українська православна духовна семінарія Святої Софії з гордістю повідомляє, що отримала повну акредитацію від Асоціації богословських шкіл (ATS) у Сполучених Штатах. Ця визначна віха знаменує семінарію як єдину самостійну українську православну духовну семінарію за межами України, яка пропонує акредитовану богословську освіту.

    Про це йдеться на сайті семінарії.

    Офіційне оголошення було зроблено під час щорічних зборів ATS, що відбулися в Атланті, Джорджія (19-20 червня 2024 р.), за участю керівництва семінарії: митрополита Антонія – ректора; архієпископа Даниїла – вченого декана; та священника Теофана Маккі – заступника декана з навчальної роботи. Їхня присутність на цьому престижному заході підкреслює прагнення Семінарії надавати високоякісну богословську освіту та підтримувати академічну досконалість в українській православній спільноті.

    «Ця акредитація є свідченням наполегливої ​​праці та самовідданості нашого факультету, співробітників і студентів», — сказав митрополит Антоній. «Ми маємо честь отримати це визнання та сподіваємось на продовження нашої місії з виховання майбутніх лідерів Української Православної Церкви».

    Архієпископ Даниїл додав: «Суворі стандарти, встановлені ATS, гарантують, що наші програми відповідають найвищому рівню академічної та духовної освіти. Це досягнення ще більше посилить нашу здатність служити нашій громаді та ширшому православному християнському світу.

    Оскільки Семінарія Святої Софії наближається до свого 50-річчя у 2025 році, ця акредитація є ключовим моментом у її історії. Заснована в 1975 році семінарія була присвячена наданню всебічної богословської освіти та духовного формування для духовенства та мирян. Відданість закладу академічній досконалості та православним традиціям була непохитною, і ця нова акредитація, безсумнівно, зміцнить її репутацію та охоплення».

    Священник Теофан Маккі висловив подяку, заявивши: «Ми глибоко вдячні за підтримку та керівництво ATS протягом усього процесу акредитації. Ця віха дозволить нам розширити наші академічні пропозиції та продовжити нашу місію з новою силою та метою».

    Українська православна духовна семінарія Святої Софії запрошує громаду та всіх зацікавлених сторін приєднатися до святкування цього важливого досягнення та сподівається на майбутнє безперервного зростання та служіння.

    Асоціація теологічних шкіл (ATS) — це членська організація, що об’єднує понад 270 теологічних шкіл, коледжів і університетів різних християнських конфесій. Комісія з акредитації (COA) оцінює теологічні заклади та програми на основі набору стандартів акредитації, які зосереджуються на якості освіти, інституційних ресурсах і дотриманні місії богословської освіти. Комісія з акредитації Асоціації теологічних шкіл (ATS/COA) регулярно перевіряє школи та програми, щоб переконатися, що вони продовжують відповідати стандартам акредитації, і веде список акредитованих установ і програм.

    Найсвіжіше

    Популярне