Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Кіпрська Церква просить роз’яснень від Александрійського Патріархату щодо рукоположення на дияконісу

    Священний Синод Кіпрської Церкви розглянув кілька питань, що стосуються  «висвячення» митрополитом Зімбабве на дияконису жінку та попередження вірним щодо деяких ченців, які не мають стосунку до Церкви.

    На засіданні в четвер, 20 червня, під головуванням архієпископа Кіпрського Георгія, Священний Синод запросив офіційну інформацію від Александрійського Патріархату щодо канонічного статусу рукоположення жінки в сан диякониси митрополитом Зімбабве, інформує orthodoxtimes.com

    Це питання вже деякий час викликає розбіжності в Православній Церкві. Раніше Александрійський Патріархат зробив неоднозначну заяву, намагаючись зберегти нейтралітет між критиками та прихильниками хіротонії, не роз’яснюючи канонічної легітимності цього акту.

    Священний Синод Кіпрської Церкви зараз вимагає офіційних роз’яснень щодо того, чи є ця хіротонія канонічною.

    Крім того, Священний Синод звернувся до «неприпустимих» практик, які спостерігаються і вирішив заборонити будь-що, крім «пристойного розкидання лаврового листя». Вони підкреслили, що Воскресіння Боже не повинно перешкоджати заклику Церкви «нехай мовчить кожна смертна плоть», а також не повинно призводити до «знущання над будь-яким служінням».

    Священний Синод також поінформував вірян про окремі особи, які неправдиво претендують на церковний статус. Вони уточнили, що псевдо-єромонах Іриней, француз, який раніше був пов’язаний з Ватопедським монастирем на горі Афон, і псевдо-черницю з Ксанті, які не мають жодного відношення до Кіпрської Церкви. Ці особи не мають жодного священицького чи церковного сану, і вірним рекомендується уникати будь-якого спілкування з ними.

    Нагадаємо, архієпископ Кіпру пояснив, що не мав на увазі автокефалію для Чорногорської Церкви. Також митрополит Сербської Церкви назвав “недоречною” заяву архієпископа Кіпру про автокефалію для чорногорців.

    Найсвіжіше

    Популярне