Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    МЗС Туреччини негативно відреагувало на участь Вселенського патріарха в українському саміті

    У МЗС Туреччини різко відреагували на участь Вселенського Патріарха Варфоломія в Міжнародному саміті щодо України.

    Як повідомляє skai.gr, офіційні особи Туреччини вимагали пояснень щодо схвалення Вселенським патріархом спільної заяви, оприлюдненої за підсумками саміту.

    Речник МЗС Туреччини Онджу Кечелі заявив: «Новина про те, що Вселенський Патріархат брав державну участь в Українському мирному саміті, який проходив у Швейцарії 15-16 червня 2024 року, і що наш міністр мав офіційну двосторонню зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм на полях Саміту не відповідає правді».

    Турецька сторона також звернулася за роз’ясненнями до організаторів саміту, Швейцарії та України, щодо звинувачень у тому, що ім’я Вселенського патріархату було додано як підписанта спільної заяви після завершення саміту.

    Крім того, було наголошено, що державна політика Туреччини щодо статусу Вселенського Патріархату на Фанарі не змінилася. Реакція Міністерства закордонних справ Туреччини підкреслює постійну чутливість і складність навколо ролі Вселенського патріархату в міжнародних справах.

    Нагадаємо, Зеленський подякував Вселенському патріарху за підписання комюніке Саміту миру. Також Ватикан не брав участі у підписанні комюніке, проте цілком підтримує висновки Саміту.

    Найсвіжіше

    Популярне