Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополиту УПЦ (МП) в Черкасах вручили п’яту підозру

    Управління СБУ у Черкаській області повідомило про нову підозру митрополиту   Української Православної Церкви (в єдності з МП) в Черкасах.

    За даними слідства, церковнослужитель, незважаючи на попередні підозри, продовжував закликати до релігійної ворожнечі між вірянами в Україні.

    Як встановили правоохоронці, перебуваючи під домашнім арештом, митрополит активно вів сторінки у соціальних мережах. На YouTube-каналі Черкаської єпархії УПЦ (МП) та сторінці у Facebook цієї релігійної установи він розміщував деструктивні матеріали та відеозвернення, спрямовані на формування передумов для міжконфесійної ворожнечі.

    Зазначається, що це вже п’ята підозра щодо антиукраїнської діяльності цього митрополита. Йому інкримінують порушення ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань).

    Наразі вирішується питання про обрання чергового запобіжного заходу для церковнослужителя. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури.

    Найсвіжіше

    Популярне