Четвер, 26 Вересня, 2024
Бiльше

    У Дубаї (ОАЕ) відслужили першу в історії Божественну Літургію болгарською мовою

    З благословення Патріарха Антіохійського Іоанна Х та рішення Священного Синоду Болгарської Православної Церкви Болгарського Патріархату (БПЦ БП) митрополити Пловдивський Миколай і Західно-Центрально-Європейський Антоній звершили Святу Божественну Літургію в Дубаї, ОАЕ.

    Ця перша в історії служба рідною болгарською мовою стала знаковою подією для болгарської діаспори в Дубаї та в усіх ОАЕ. Богослужіння відбулося в церкві Благовіщення Антіохійського Патріархату в Джебель Алі, Дубай, повідомляє  orthodoxtimes.com  

    У Дубаї проживає близько 3000 болгар, які півтора року тому через посольство Болгарії в ОАЕ висловили бажання створити болгарську церковну громаду. На богослужіння прибули десятки православних болгар, щоб подякувати Господу Ісусу Христу за Його працю по спасінню людства та духовно порадіти створенню церковної громади.

    Серед відомих учасників були Іван Йорданов, Посол Республіки Болгарія в ОАЕ, та Станіслав Димитров, Генеральний консул Республіки Болгарія в Дубаї та Північних Еміратах.

    Митрополит Пловдивський Миколай у своїй проповіді висловив подяку від імені Священного Синоду БПЦ БП послу Івану Йорданову за вагомий внесок у становлення болгарської церковної громади. Він також від імені Священного Синоду подарував новій церковній громаді ікону святого Іоанна Рильського та Біблію. Крім того, митрополит Миколай подякував Антіохійському Патріархату за теплу гостинність.

    Нагадаємо, Російська Церква розірвала спілкування з єрархами Болгарського патріархату, що співслужили з ПЦУ. Також патріарх Варфоломій прийняв делегацію Болгарської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне