Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Саміт миру у Швейцарії: Ватикан не брав участі у підписанні комюніке, проте цілком підтримує висновки Саміту

    15-16 червня 2024 року у Швейцарії проходив Саміт миру, організований за ініціативою України, на якому Святий Престол представляв кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу.

    Як повідомляє Vatican News, делегація Святого Престолу не підписала заключного комюніке, висловивши при цьому підтримку висновкам Саміту, про що йшлося у промові, яку кардинал П’єтро Паролін виголосив під час заключного пленарного засідання.

    На початку своєї промови на Саміті миру Державний Секретар Святого Престолу зазначив, що цей саміт є «подією світового значення, ретельно підготовленою Україною, яка, докладаючи величезних зусиль для захисту від агресії, постійно працювала також на дипломатичному фронті, прагнучи досягти справедливого і тривалого миру». За його словами, перед обличчям трагічних наслідків війни важливо ніколи не опускати руки, але продовжувати шукати шляхи до завершення збройного протистояння.

    Нагадаємо, як повідомляв Духовний Фронт України, Ватикан не підтримав декларацію Саміту миру. У кінці травня кардинал Католицької Церкви П’єтро Паролін заявляв, що гіпотеза військового втручання Заходу в Україні лякає. Він також засудив використання зброї НАТО по території росії. “Я думаю, що така можливість (ударів України по РФ зброєю НАТО – ред.) повинна турбувати всіх, кому небайдужа доля нашого світу. Це може спричинити ескалацію, яку вже ніхто не зможе контролювати. Це дуже тривожна перспектива”, – заявив Державний секретар Ватикану.

    Найсвіжіше

    Популярне