Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Афінський і патріарх Єрусалимський закликають до миру на тлі конфлікту в Газі

    Архієпископ Афінський Єронім сьогодні зустрівся з Патріархом Єрусалимським Феофілом, який зараз перебуває в Греції. Обидва лідери обговорили питання щодо Єрусалимського патріархату, які безпосередньо пов’язані з триваючим конфліктом в Ізраїлі та секторі Газа.

    Важливо, що предстоятелі двох церков спільно закликали припинити кровопролиття в Газі та знайти негайне мирне вирішення, повідомляє сайт orthodoxtimes.com

    Ця зустріч знаменує собою першу зустріч між архієпископом і патріархом Єрусалимським після нападу ХАМАС 7 жовтня 2023 року, який поклав початок нинішній ворожнечі між Ізраїлем і Палестинцями.

    З початку конфлікту архієпископ Єронім висловив глибоке потрясіння ситуацією, виступаючи за негайне припинення війни та повернення полонених до їхніх домівок.

    Він наголосив на праві дітей і цивільних осіб на життя, заявивши: «Ми, як релігійні лідери, об’єднуємо наші голоси, щоб закликати до припинення війни та до початку мирних переговорів. Ми активно працюємо над тим, щоб сприяти доставці гуманітарної допомоги до Гази».

    Спільними зусиллями релігійні лідери прагнуть прокласти шлях до миру та гуманітарної допомоги в регіоні.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ привітав Архієпископа Афінського з днем тезоіменитства.

    Найсвіжіше

    Популярне