Субота, 15 Червня, 2024
Бiльше

    Верховний суд Туреччини підтримав видворення 9 іноземних християн за «місіонерську діяльність»

    Конституційний суд Туреччини підтвердив рішення уряду вислати дев’ятьох іноземних християн за нібито «місіонерську діяльність», назвавши їх загрозою національній безпеці.

    Суд підтримав застосування імміграційного кодексу “N-82”, попри їхній легальний статус проживання в країні. Більшість суддів посилалась на широке повноваження державних органів у питаннях імміграції та контролю над кордонами, повідомляє christianpost.com 

    Однак один із суддів, голова Конституційного суду Зюхтю Арслан, заперечував це рішення, зауваживши, що немає конкретних доказів загрози з їхнього боку для громадського порядку чи безпеки.

    Це рішення свідчить про зростання націоналізму та ісламізації в Туреччині, що ставлять під загрозу права релігійних меншин, зокрема християнської громади.

    Згідно з юридичною групою ADF International, це рішення знаменує собою важливий момент в історії судочинства Туреччини, будучи першим спільним рішенням, що стосується кількох справ з кодом N-82.

    У заяві правової організації свободи віросповідання зазначено, що суд історично одностайно виносив рішення проти іноземних християн у подібних справах. Але це останнє рішення показало розбіжності серед суддів, дозволивши висловити незгодні думки.

    Голова Конституційного суду, суддя Зюхту Арслан виклав окрему думку. Він стверджував, що немає доказів того, що діяльність апелянтів загрожувала громадському порядку чи безпеці.

    «Немає жодного конкретного обґрунтування, наданого ні в адміністративних, ні в судових процесах у конкретній справі, яке б припускало, що діяльність заявників становить загрозу громадському порядку чи безпеці», – заявив Арслан.

    Нагадаємо, раніше у ЗМІ повідомляли, що Туреччина “зачищає” греків і націлилася на православні церкви

    Найсвіжіше

    Популярне