П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав Архієпископа Афінського з днем тезоіменитства

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній тепло привітав Архієпископа Афінського і всієї Еллади Єроніма з Днем його тезоіменитства.

    Про це він написав у Фейсбуці.

    У своєму зверненні Предстоятель ПЦУ висловив глибоку повагу та вдячність архієпископу Афінському за підтримку, постійні молитви за Україну та її народ, свідчення правди та справедливих рішень.

    “Вперше ми зустрілись з Архієпископом Ієронімом у його резиденції в Афінах тоді, коли українське церковне питання ще не отримало свого вирішення від Вселенського Патріарха. Але й тоді Його Блаженство виявив братню любов і засвідчив впевненість, що це питання буде розв’язане на благо Церкви і побожного народу України. Так і сталося”, – йдеться у привітанні.

    Предстоятель ПЦУ безмежно вдячний архієпископу Єроніму за непохитну підтримку українців у час війни з росією – за духовну і матеріальну допомогу, гуманітарну допомогу постраждалим та турботу про біженців.

    “Безмежно вдячні Блаженнійшому владиці за його неодноразові висловлювання непохитності підтримки українського народу загалом і Православної Церкви України зокрема в час випробувань і страждань через війну, яку веде росія проти нашої суверенної держави”, – зазначив Епіфаній.

    Митрополит Епіфаній побажав Блаженнішому Владиці Божого благословення, миру та сил у його служінні: “Нехай Господь за молитвами Вашого небесного покровителя, блаженного Ієроніма Стридонського, благословляє Вас миром й усіма благодатними дарами, нехай примножує Ваші духовні і фізичні сили, повсякчас підтримує у Вашому служінні та оберігає від усілякого зла”.

    Нагадаємо, ПЦУ закликає українців ставати донорами крові для порятунку життя.

    Найсвіжіше

    Популярне