Субота, 15 Червня, 2024
Бiльше

    Архімандрит УПЦ (МП) заявив про обшуки і тиск збоку терористів “ЛНР”

    На своїй сторінці у соціальній мережі Телеграм архімандрит УПЦ (МП) Феогност Пушков  розповів про обшуки та вилучення оргтехніки, які відбулися за рішенням суду в його домі.

    7 червня до нього з обшуком прибули представники “органів безпеки” псевдореспубліки “ЛНР”. Було вилучено 2 смартфони, 2 ноутбуки та 3 флеш-накопичувачі. Обіцяли повернути через кілька днів, але наразі повернули лише два смартфони, зазначив священник.

    Пушков розповів, що через ці події він пережив стрес, у нього з’явились проблеми зі здоров’ям. За його словами, наступного дня був “справжнє пекло”, влаштоване іншими відомствами терористичної організації “ЛНР”.

    Пушков також розповів про стрес для його матері, яка через стан здоров’я не може самостійно пересуватись. Він зазначив, що за останній тиждень у його будинку було більше “небажаних гостей”, ніж за всю історію.

    Священник УПЦ (МП) заявив, що розуміє причину та мету цих візитів силовиків. Він готовий припинити обговорення політичних тем в публічному просторі та не пропагувати свої погляди, якщо йому повернуть вилучену техніку.

    Пушков зазначив, що не був агентом жодної зі сторін і не виконував “замовлень”. Його праці на церковні теми не стосуються політики. Проте він збирається оформити російське громадянство та прописку, оскільки не має іншого вибору.

    Священник не відмовляється від своїх поглядів, але не планує доводити їх “з піною біля рота” і аж до отримання інфаркту. Він переконує, що завжди діяв за совістю та принципами церкви.

    Варто зазначити, що у 2014 році Феогност мав явно проросійські погляди і говорив, що в Україні “фашисти” і “хунта” і “громадянська війна”. У 2020 році Феогност писав, що йому жалко “майданутих” і підтримував Лукашенко.

    Нагадаємо, раніше на ТОТ Херсонщини росіяни паспортизували митрополита Новокаховської єпархії УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне