Четвер, 20 Червня, 2024
Бiльше

    ПЦУ закликає українців ставати донорами крові для порятунку життя

    У Всесвітній день донора, який відзначається 14 червня, Православна Церква України звернулася до вірних із закликом ставати донорами крові та інших біологічних матеріалів. Це особливо важливо в умовах війни, коли багато поранених українців як на фронті, так і в тилу потребують переливання крові для порятунку життя.

    У своєму дописі в соцмережі Facebook ПЦУ подякувала всім людям, які свідомо, добровільно та безкорисливо стали донорами. Церква підкреслила, що донорство є виявом жертовності, милосердя та благодійності щодо іншої людини, яка потребує допомоги.

    “Таке донорство по суті можна вважати християнським вчинком, в основі якого лежить любов до ближнього і самопожертва. Недарма слово «донор» походить від латинського «donāre» – дарувати, жертвувати”, – йдеться у повідомленні.

    ПЦУ звернулася до всіх братів і сестер у Христі із проханням ставати донорами за відсутності медичних протипоказань. “Допоможіть вижити іншим, тим, хто цього дуже потребує”, – закликала Церква.

    Православна Церква України нагадала, що не заперечує донорство, яке є виявом свідомої жертовної любові до ближніх. “Цінуйте життя та, за можливості, даруйте його іншим!” – наголосила ПЦУ у дописі з нагоди Всесвітнього дня донора.

    Найсвіжіше

    Популярне