П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Представники Охридської Архієпархії отримали благословення Вселенського патріарха

    Представники Бігорського монастиря (Охридська архієпархія) минулих вихідних перебували на Фанарі для участі у святкуванні іменин Вселенського Патріарха Варфоломія.

    Зокрема, архімандрит Кирило та єромонах Еразм вирушили до Константинополя як представники чернечої спільноти з благословення єпископа Антанійського старця Парфенія, інформує orthodoxtimes.com

    Отці були вшановані особливим прийомом в Канцелярії Вселенського Патріарха, де вони передали вітання та благословення старця Антанії та його братії. Від свого імені патріарх висловив сердечну подяку братії та надіслав своє патріарше та батьківське благословення духовенству та народу Охридської Архиєпархії.

    «Братія Бігорського монастиря дякує Богу за те, що сьогодні на Святому Вселенському престолі є така Богоугодна особа, яка є благословенням для всієї Церкви Христової. Велика наша радість, що в ці буремні часи ми маємо лідера, чия мудрість і духовна глибина ведуть вірних до світла пізнання Христа. З глибини серця наш старець єпископ Парфеній Антанійський разом зі своїми монахами та монахинями бажає Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію ще багато років керувати Церквою Христовою, як він це робив досі, з добрими справами, небесною мудрістю та батьківською любов’ю», – йдеться в привітанні.

    Нагадаємо, раніше митрополит Охридської Церкви заявив, що їхня Церква визнає ПЦУ після того, як отримає Томос про автокефалію. Також митрополит Імбросу зазначив, що “Томос”, наданий сербами Охридській архієпархії є фейковим.

    Найсвіжіше

    Популярне