Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    УПЦ у США та Діаспори вітає Вселенського патріарха з Днем Тезоіменитства

    У привітанні Вселенського патріарха Варфоломія I від 11 червня 2024 року, у день святкування пам’яті святого апостола Варфоломія, єрархи Української Православної Церкви США та діаспори висловили щиру подяку за невтомне духовне керівництво та незмінну відданість добробуту православних вірних у всьому світі.

    “Ваша Всесвятосте, Ваша невтомна відданість духовній опіці та керівництву православної християнської спільноти була маяком надії та розради, особливо для народу та нації України.  У ці важкі часи війни та заворушень ваші молитви, захист і співчутлива підтримка стали джерелом сили та підбадьорення. Український народ, який зазнав величезних труднощів і страждань, знайшов у Вашій непохитній присутності джерело глибокої розради та натхнення. Ваші виступи за мир і справедливість і ваша голосна підтримка суверенітету та гідності України глибоко відгукуються в наших серцях і душах”, – йдеться у привітанні, опублікованому на сайт УПЦ США.

    Митрополит Антоній, архієпископ Єремія та архієпископ Даниїл високо оцінили роль Патріарха Варфоломія у наданні духовної підтримки українському народові під час війни та гуманітарної кризи. “Під час цих важких часів війни та заворушень Ваші молитви, адвокація та співчутлива підтримка стали джерелом сили та заохочення”, – наголосили єрархи.

    Вони також висловили вдячність за потужний голос Патріарха на захист суверенітету України. “Українська Православна Церква США та Діаспори разом із широкою українською спільнотою глибоко вдячна за вашу непохитну підтримку та солідарність.”, – йдеться у привітанні.

    Окрім духовної підтримки, у листі високо оцінені екологічні ініціативи Патріарха: “Ми також глибоко надихаємося Вашою непохитною відданістю справі піклування про Боже творіння. Ваша новаторська робота з підвищення обізнаності про екологічні проблеми та захисту навколишнього середовища є свідченням вашого далекоглядного лідерства.”.

    Завершуючи привітання, єрархи закликали: “Молімося, щоб Господь дарував Вам здоров’я, сили та духовної мудрості на довгі роки. Нехай Він і надалі благословить ваше служіння і скеровує вас у ваших зусиллях вести Православну Церкву з любов’ю, співчуттям і глибоким почуттям справедливості”.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній привітав патріарха Варфоломія із днем ангела.

    Найсвіжіше

    Популярне