Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    У Греції прощаються з митрополитом Агафоніком (Фатуросом)

    10 червня митрополія Кітроса, Катеріні та Платамона оголосила про відхід в засвіти колишнього Митрополита Кітроса, блаженного Ієрарха Агафоніка (Фатуроса).

    Митрополит Агафонік після тривалої хвороби мирно відійшов у віці 87 років у понеділок вранці, 10 червня 2024 року, перебуваючи під опікою Митрополичого будинку в Катеріні, йдеться на сайті orthodoxtimes.com 

    О 17:00 того ж дня тіло спочилого митрополита Кітроса, ієрарха Агафоніка, було перенесено до Кафедрального собору Божественного Вознесіння в Катеріні, де було виставлено для прощання.

    Тіло спочилого єрарха було зустрінуте біля воріт Святого Кафедрального собору Митрополитом Георгієм Кітроським, Катерінським та Платамонським за присутності старшого Митрополита Феофілакта Кесарійського та Єпископа Ігнатія Салонського. Воно перебуватиме в Кафедральному соборі до половини дня в середу. Після заупокійної Літургії тіло перенесуть на кладовище Святого Лазаря в Катеріні для поховання, згідно з волею митрополита.

    Кафедральний собор залишатиметься відкритим цілодобово, щоденно служитиметься Божественна літургія та інші відправи. Священики по черзі читатимуть Святе Євангеліє згідно з літургійною традицією Церкви.

    Заупокійна відправа відбудеться у середу, 12 червня, о 11:00. Вранці у вівторок і середу відслужать утрені та архієрейські Божественні літургії. Під час заупокійної відправи дзвони Святих Церков, монастирів та церковних установ сумно дзвонитимуть.

    Нагадаємо, митрополит в Греції заборонив читати екзорцистські молитви. Також Грецька Церква висловила невдоволення перетворенням монастиря Хора на мечеть.

    Найсвіжіше

    Популярне