Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    У Рожищі освячено пам’ятні дошки на честь загиблих воїнів

    У Рожищенському ліцеї 4 відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальних дошок Воїнам-Героям Олександру Зінчуку та Олександру Ханову —випускникам цього навчального закладу, які загинули, захищаючи територіальну цілісність України.

    Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

    Встановили дошки на фасаді будівлі ліцею поряд з п’ятьма іншими меморіальними знаками – Юрію Повшуку, Віталію Кавці, Андрію Бойчуку, Івану Перію та Тарасу Мелісу.

    На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїнам були присутні рідні, друзі, побратими та однокласники Героїв, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, педагоги та учні, мешканці громади.

    Герої віддали найдорожче – своє життя, захищаючи кордони нашої України. Відтепер пам’ятні знаки на стіні ліцею будуть постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускників освітнього закладу та захисників рідної Батьківщини.

    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували усіх українських патріотів, котрі віддали життя за Україну. З болем та сумом пом’янули і вчителя школи Леоніда Павлюка, звістка про смерть якого нещодавно надійшла в громаду.

    Священники Православної церкви України Микола Царик та Василь Шняк освятили пам’ятні дошки, присутні поклали квіти до меморіальних знаків.

    Світла пам’ять про полеглих захисників назавжди залишиться у наших серцях, бо їм випало на долю стати творцями новітньої історії української державності, а незалежність та воля завжди дається потом, кров’ю та сльозами. Вічна пам’ять Героям!

    Найсвіжіше

    Популярне